8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Telefon / fax: +36 92 596 830; +36 92 596 831
Mobil: +36 30 674 6091
Email: javtk@dfmvk.hu

Munkatársaink cikkajánlója a könyvtárunkba járó folyóiratokból 2024.3.B.

Munkatársaink színes, érdekes cikkeket ajánlanak az online és írott sajtóból. Szeretettel várjuk folyóiratolvasónkba, ahonnan kölcsönözheti is a régebbi lapszámokat.

 

Olvasóink figyelmébe az alábbi cikket/rovatot ajánlom elolvasásra:

 

A hintőpor kevésbé ismert, de hasznos felhasználási módjai
Zöld Újság (online)

A hintőport hagyományosan csecsemők és kisgyermekek bőrén alkalmazták, hogy megóvják a pelenka okozta kiütéstől. Ez a gyermekápolási termék számos más területen is megállja a helyét, például a házi kedvencek szőrének a tisztítására vagy a foltos ruhák megmentésére is tökéletes megoldás lehet. A régi könyveinket is megóvja a nedvességtől, a penészedéstől. Ki ne szeretne dús szempillákat, a hintőpor ezen is segít. A cipő kellemetlen szagát is képes elfedni a legősibb babaápolási termék.

Széles körben ajánlom a Zöld Újság cikkeinek az olvasását, számos ehhez hasonló tippeket találunk benne.

Ódor-Horváth Adrienn

Zöld Újság

A Zöld Újság havonta megjelenő magazin, mely rendszeresen hírt ad a legújabb öko- és biotermékek-ről, a környezetünk tisztaságának megőrzésére szolgáló eszközökről, és az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen készítményekről.

A Zöld Újság a jövőért felelősséget érzők lapja – nem szakfolyóirat, hanem az átlag újságolvasó igé-nyeihez igazodik. Témaválasztásaival az önmagára és környezetére igényes, egészséges életmódot folytató, alternatív gyógymódokat kereső emberek igényeit igyekszik kielégíteni.

További Információk:

Forrás: https://holnaputan.hu/zold-ujsag

 

 

A korábbi cikkajánlókat az alábbi linkekre kattintva olvashatja el:

Az ideológia csak egy bunker: Görög Lászlóval Marton Éva beszélgetett (SZÍNHÁZ folyóirat) (Online)

Fűszernövények: álmodozáshoz és a ragulevesbe (KÉPMÁS folyóirat)(Online)

Így gondozd a szamócát, hogy bőségesen teremjen! (ZÖLD ÚJSÁG folyóirat)(Online)

Braun Tibor: „A könyvek illata”  (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat)(Online)

Dr. Szűts Zoltán: A Facebook titkai   (IPM folyóirat)(Online)

Fehér Anna Magda: Az Egyiptomi, aki csak pálinkát akart mérni (SZÍNHÁZ folyóirat)(Online)

Váradi Ibolya: Nem pofás kis történeteket várok tőled. A zsákmányodra vagyok kíváncsi – Kepes András író a Forbes Kilövésen (FORBES MAGYARORSZÁG folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)

Nem bántja a szemét? – Műanyagba merülve  (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat)

Élj maradéktalanul! - Kampány indult az élelmiszerpazarlás csökkentésére (ZÖLD ÚJSÁG folyóirat)

Szám Kati: „Ha mélyre visznek, még magasabban szárnyalok” – Interjú Popova Aleszjával (KÉPMÁS folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)

Perjámosi Sándor: Elcsatolt múzeumok és közművelődési egyesületek: A trianoni békeszerződés elfeledett következményei (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat) (Nyomtatott folyóirat)

Berényi Marianna: Fiktív lények múzeumai (MúzeumCafé folyóirat)(Online)

Bánát Anna: Marék Veronika - Nem hittem, hogy a rajzaim túlélik az ezredfordulót (FORBES MAGYARORSZÁG folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)

Konok Veronika – Peres Krisztina: Hagyjam vagy ne hagyjam? A „kütyüzés” hatása a gyerekekre (Mindennapi Pszichológia)(Online) 

Kiss Erika: Farsang és diéta: ezekkel az ételekkel dobd fel a téli napot (Diéta&Fitnesz Magazin) (Online)

Bogos Zsuzsanna: A magyar gasztronómia legjellemzőbb hungarikuma: a pirospaprika története (KÉPMÁS folyóirat) (Online)

Mennyire éles a szemed? Találd meg a más színű háromszögeket!  (Zöld Újság )(Online)

Váradi Ibolya: Szólj, ha segíthetek! – ezt ne mondd gyászolónak! De akkor mit igen és hogyan gyászoljunk mi magunk?  (FORBES MAGYARORSZÁG folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)

Topolay Gábor: Szoboszlai Dominik: Itt egy AMG Merci számít hétköznapinak (FORBES MAGYARORSZÁG) (Online és nyomtatott folyóirat)

G. Tóth ILda: Karanténhobbinak indult, aztán 2400 percnyi mesét rögzítettek, és üzlet lett belőle
– ma már a szülők is szívesen hallgatják Huzella Júlia mesecsatornáját
 (FORBES MAGYARORSZÁG) (Online és nyomtatott folyóirat)

Dogossy Katalin: Remeték régen és ma (RIDIKÜL MAGAZIN (2021. szeptember, p. 22-29.) (Nyomtatott folyóirat)

Szász Adrián: Ő volt a vadász és a sebesült madár is – A megrendítő sorsú Fekete István mindig a szívével írt (KÉPMÁS MAGAZIN) (Online és nyomtatott folyóirat )

Árkovits Amaryl: Miért égessük el a régi a régi naplóinkat - avagy miért ne? (Mindennapi Pszichológia)(Online és nyomtatott folyóirat)

Bedő Iván: Igencsak sűrű lesz az idei év a Hold környékén, mutatjuk a 2022-es űrmenetrendet (HVG)(Online és nyomtatott folyóirat)

Baráz Csaba - Sütő László: A Bükkalja és a kaptárkövek (A Földgömb) (Online és nyomtatott folyóirat)

Demeter Anna: Időutazás a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtárban (Magyar Krónika Magazin) (Online és nyomtatott folyóirat)

Manipuláció, vagy valóban egészséges a vásárlás? (Zöld Újság )(Online és nyomtatott folyóirat)

Zero waste takarítás (Zöld Újság )(Online és nyomtatott folyóirat)

Óváryné Fabók Krisztina: Itt a tavasz: karalábé, saláta, retek (Kertészet és Szőlészet)(Online és nyomtatott folyóirat)

Sokszoros esély az eltérő fejlődésű gyermekeknek (Gyermekút projekt) (Családi Lap, 2022. május) (Online és nyomtatott folyóirat)

Merényi Alexandra: A  kert legszebb arca (Kertbarát Magazin 2022. május - június, p.  30-33. )(Online és nyomtatott folyóirat)

Csodálatos emberi test: Mitől leszel libabőrös? (Zöld Újság) (Online és nyomtatott folyóirat)

Veszprém, a királynék városa (Világjáró Utazási Magazin 2022/ 167., p. 32-33.) (Nyomtatott folyóirat)

Szőnyi Lídia - Németh Zsófia: Amikor a gyilkos megkeresi az áldozat feleségét – A „Maixabel” című filmről pszichológusszemmel  (Képmás Magazin, 2022. augusztus p. 40-43.) (Online és nyomtatott folyóirat)

Kovács Gellért: Ki kicsoda a stáblistán? (VOX Magazin, 2022. szeptember, p. 23.(Nyomtatott folyóirat)
Soós Tamás: Miért gyűlölték az amerikaiak Jane Fondát? (VOX Magazin, 2022. szeptember, p. 78-79.) (Nyomtatott folyóirat)

Nichs Andrea: Amikor az anorexia átveszi a kontrollt (Mindennapi Pszichológia 2022/ 4. szám 20-22. oldal) (Online és nyomtatott folyóirat)
Zákányi Lili: Interjú dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológussal (Mindennapi Pszichológia 2022/ 4. szám 26-31. oldal) (Online és nyomtatott folyóirat)

Jean Orsolya: Őszi túrák egy kicsit másképp (Élmények földön, vízen, levegőben) (Képmás Magazin 2022. 96- 98. oldal) (Online és nyomtatott folyóirat)
Németh Zsófia - Szőnyi Lídia: Miért dőlünk be a csalóknak? (Pszichológus szemmel az „Unoka” című filmről) (Képmás Magazin 2022. 42- 45. oldal) 

Vermes Nikolett: Lagom ősz (Mennyi a pont elég?) (Családi Lap 2022. október, 12-15. oldal) (Nyomtatott folyóirat)
Bakos Zsuzsi: A késők karmája (Segítünk, hogy ne vesszen el az időben …) (Családi Lap 2022. október, 23-25. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Térképes online keresővel segíti a szelektív hulladékgyűjtést a SPAR  (Zöld Újság - zoldujsag.hu)(Online)
Kovászos kenyér sütése otthon  (Zöld Újság 2022. október, 20-23. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Szabó Emese: Mi kerüljön a vizespohárba? (Nők Lapja Egészség 2022. október, 66-69. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Csombok Zsuzsanna: Halálos tinikihívások nyomában (Családi Lap 2022. november, 22-24. oldal) (Nyomtatott folyóirat)
Ványik Dóra: A szeretet számtalan árnyalata: Boldog szülő tud csak boldog gyermeket nevelni (Családi Lap 2022. november, 16-18. oldal )(Nyomtatott folyóirat)

Zákányi Lili: Ne akarjuk elfojtani a szorongásainkat - interjú Al Ghaoui Hesnával (Mindennapi pszichológia 2022/ 5. 26-31. oldal) (Nyomtatott folyóirat)
Szolnoki Nikolett: Hogyan segítenek a gyászban a ruhák? (Mindennapi pszichológia 2022/ 5. 44-45. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Nagy Loránd István: Óvatos, de bizalmas vörösbegy (Természetjáró Turista Magazin 2022. december 20-21. oldal) (Nyomtatott folyóirat) 
Gaál Nikoletta: Téli időjárás a népregulák tükrében (Természetjáró Turista Magazin 2022. december 40-41. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Kovácsné Magyari Hajnalka: Szépségideálok, 2. rész Ókor (IPM magazin 2022. december 80-85. oldal) (Nyomtatott folyóirat) 
Varga Dániel: Mit jelentenek a hieroglifák? (IPM magazin 2022. december 20-24. oldal) (Nyomtatott folyóirat) 

Ferenczi-Bónis Orsolya: Vendégségben Wenckheiméknél  (Magyar Krónika 2022. november 22-27. oldal) (Online és nyomtatott folyóirat)

Ezek voltak 2022-ben az év természeti értékei (Természetjáró Turista Magazin 2022. december 23.) (Online)

Bojti Andrea: Mikor állunk készen arra, hogy szülővé váljunk? (HelloBaby Magazin) (Online)
Müller Hegedűs Henriett : Újrahasznosítás a jövő játékaiért (HelloBaby Magazin) (Online)

Ki ne szeretne kevesebbet fizetni a fűtésre? (Zöld Újság - zoldujsag.hu) (Online)

Jónás Ágnes: India nemzeti kincse félig magyar volt és csak 28 évet élt – 110 éve született Amrita Shér-Gil indiai–magyar festőművésznő  (Képmás Magazin, 2023.01.13.) (Online)
Schuster Barbara: Egyfolytában utazom a könyveimen keresztül (Képmás Magazin, 2023. január 88-90. oldal)(Nyomtatott folyóirat) 

Dogossy Kati: A bennszülöttek, a bevándorlók és az ikszek  (Ridikül Magazin, 2023. január 28-37. oldal) (Nyomtatott folyóirat) 

Végh Nóra: Stephen King - egy megrettent gyermek, avagy a horror királya (Nők Lapja Ezotéria, 2023. január 60-61. oldal) (Nyomtatott folyóirat) 

Knittel Martin: A legértékesebb magyar influenszerek, 2023. (Forbes Magazin, 2023. február - címlapsztori) (Online és nyomtatott folyóirat) 

Hugyecz Marietta : Beszédkészség-fejlesztés a kezdetektől (HelloBaby Magazin 2023. február - március 66. oldal) (Nyomtatott folyóirat) 
Kalivoda Tímea : Hogyan táplálkozzunk kismamaként? (HelloBaby Magazin 2023. február – március 20-21. oldal) (Nyomtatott folyóirat) 

A múlt rejtélyei - Gaius Julius Caesar pusztította el az alexandriai könyvtárat? (3. Évezred Extra, 2023. tavasz, 20-21.oldal) (Nyomtatott folyóirat) 
Hogyan változtatta meg a világot Johannes Gutenberg? Mit okozott a könyvnyomtatás? (3. Évezred Extra, tavasz, 34-35.oldal) (Nyomtatott folyóirat) 

Kitzinger Szonja - Vinkó József: Fizetek, főúr! (Magyar Konyha 2023. március 40-47. oldal)  (Nyomtatott folyóirat)
Vinkó József: Móricz Zsigmond a gyomrokba és a szívekbe lát (Magyar Konyha 2023. március, 64-69. oldal)  (Nyomtatott folyóirat) 

Wéber Anikó: Egy édesanya, aki megírta az első magyar gyerekkönyvet (Képmás Magazin, 2023.03.18.) (Online)

Dogossy Kati: Beszélgetések a mesterséges intelligenciával (Ridikül Magazin 2023. április 24-27. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Ványik Dóra: Illés Fanni „Bizonyítottam anyaként, nőként és sportolóként is!”(Családi Lap 2023. április 8-11. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Teszkó Szilvia: A rondellán belépve felsétálhatsz a gyilokjáróra – Fedezd fel a Kinizsi-várat  (Világjáró Magazin 2023. április 15.) (Online)

Bakó Botond: 2023-ban az év emlőse a vakond (Állatvilág Magazin 2023. május-július 38-41. oldal)  (Nyomtatott folyóirat)

Fodor Marcsi: Nemes szolgálat – Mi volt az udvarhölgyek munkája? (Családi Lap Magazin 2023. május 36-39. oldal)  (Nyomtatott folyóirat)

10 tipp a fogyasztás csökkentésére (Családi Lap Magazin 2023. május 40-41. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Angster Erzsébet: Ismerd meg az Alexander-technikát! (Természetgyógyász Magazin 2023. május 62-67. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Rovarszálloda (Ötlet Mozaik, 2023. június 32-33. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Szálé Kata: "Miért nem játszol egy kicsit egyedül?" (Hello Baby Magazin, 2023. 3. szám 94-95. oldal) (Nyomtatott folyóirat)
Puskás Krisztina Katalin: Mikortól használjunk kézjelet a babánál? (Hello Baby Magazi, 2023. 3. szám 70-71. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Knittel Martin (fotók Egyed Péter): Az óceán is csak rengeteg kis vízcsepp összessége (Forbes Magazin, 2023. június 110-113. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Horváth Pál: A Vuk és a Kele megálmodója – Magyar Példaképtár sorozat (Képmás Magazin, 2023. 6. sz. 68-70. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Rass Krisztina: Mesterséges intelligencia: áldás vagy átok? (Kertészet és Szőlészet 2023. 22. sz. 30-31. oldal)  (Nyomtatott folyóirat)

Jancsó Ágnes: Blaha Lujza híreket olvas (Képmás Magazin 2023. 8. szám, 78-80. oldal) (Nyomtatott folyóirat)
Mártonffy András: Aranykezű Szonja a tolvajok fejedelemnője (Képmás Magazin 2023. augusztus, 88-91. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Az öngyógyítás abc-je: Szelíd gyógymódok a klimax tüneteinek megszüntetésére 2. rész (Zöld Újság, 2023. 7. szám 38-39. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Gáspár Balázs: A fényképek látható és láthatatlan nyomai – fotográfia, ökológia és kapitalizmus (Fotóművészet 2023. 2.sz. 88-93.oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Dogossy Kati: Rejtélyes módon eltűnt civilizációk (Ridikül Magazin, 2023. szeptember p. 24-33.)  (Online és nyomtatott folyóirat)

Fodor Marcsi: Barbie, az ikon  (Családi Lap Magazin 2023. szeptember 12-15. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Hidvégi Béla: A Weatherby-díj története (Nimród, 2023. szeptember p. 79-81.) (Nyomtatott folyóirat)

Majoros Andrea : Káosz a nevelési elvekben – Generációról generációra adódnak tovább a minták
(Mindennapi Pszichológia 2023. 3. szám 44-47. oldal) 
(Nyomtatott folyóirat)

Jakab Gusztáv: Az utóhatás-egy évvel az aszálykatasztrófa után (Földgömb Magazin, 2023. július-augusztus 19-21. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Molnár Gábor Éva: Őszi füvesítés a jövő kihívásaihoz igazítva (Zöld Újság Magazin 2023. 8. szám 48. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Ferenczi-Bónis Orsolya: Ne pazarolj – egy bolt, ahol a jövőnkért vásárolunk (Magyar Krónika Magazin) (Online folyóirat)

Szám Kati: A lemondás és a kiteljesedés egyszerre történik – Antológia szülőkről és születésről
(Képmás Magazin, 2023.november p. 30-33.)
(részben online)

Édesen halálos (Magyar Konyha Magazin 2023. november 40-44. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Vinkó József: Marcsi éléskamrája (Magyar Konyha Magazin 2023. november 46-51. oldal) (Nyomtatott folyóirat)

Jancsó Ágnes: „No, ezt megcsináltuk” – Az első magyar pilóták az Atlanti-óceán felett (Képmás Magazin 2023.december p. 64-66.) (részben online)

"Zalaegerszegi sorok" (Pannon Tükör, 2023. 6. szám p. 50-68.) (Nyomtatott folyóirat)

Fekete Fanni: Jönnek a visszaváltható PET-palackok! – Ezt kell tudni róluk​​​ (Képmás Magazin, 2024.01.05.) (Online folyóirat)

 Az olvasás dicsérete: összeállítás (Képmás Magazin, 2024.01. p. 85-97.) (Online és nyomtatott folyóirat)

Kis Judit: Az is játék, ami nem az (Forbes Magazin 2024. január p. 72-74.) (Nyomtatott folyóirat)

Jean Orsolya: Berg Judit, a világutazó írónő: „Egy nő nem kalandozhat csak úgy…” (Képmás Magazin) (Online folyóirat)

Vetőmagvásárlás előtti teendők (Szép Kertek Magazin) (Online folyóirat)

Így szüntessük meg a kellemetlen ételszagot a lakásban (Zöld Újság) (Online folyóirat)

 

 


Tagintézmény

József Attila

Városi Tagkönyvtár

< 2024. július >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Minosített könyvtár