Munkatársaink cikkajánlója a könyvtárunkba járó folyóiratokból 15.
A "KÖNYVTÁR A KÜSZÖBÖN" szolgáltatás keretében
továbbra is kölcsönözheti folyóirataink régebbi számait.
címlapkép: http://lapcentrum.cdn.shoprenter.hu/custom/lapcentrum/image/cache/w1654h1181wt1/2020/Cimlap/202011/DF20201127t%C5%91l.jpg?lastmod=1609401846.1482236000
A Diéta és Fitnesz kéthavonta megjelenő életmód magazin nőknek.
A magazin olyan megoldásokat – diétákat és recepteket, edzésformákat és életvezetési tippeket, módszereket – kínál, amelyeket működőképesnek találnak. Az életmódprogramjaik abban segítenek, hogy a kedvező változások ne csak átmenetiek legyen, hanem hosszú távon is fenntartható életformává váljon.
A cikkek hiteles forrásokból születnek, és szakértők által jóváhagyva kerülnek az olvasók elé. A folyóirat szakmai vezetője Béres Alexandra, aki az egészséges életmód hiteles és népszerű alakja.
Forrás: https://mediaworks.hu/termekek/dieta-es-fitnesz-1046/
Olvasóink figyelmébe az alábbi két cikket ajánlom elolvasásra:
Kiss Erika: Farsang és diéta: ezekkel az ételekkel dobd fel a téli napot
"A farsang a nagy evés-ivás időszaka, nem épp a kímélő fogásokról szól. De akkor sem kell elkeseredni, ha épp diétázunk. Mutatunk néhány remek fogást."
E szavakkal indul a cikk és természetesen találunk is olyan recepteket, amelyek a farsangi időszakhoz és szokásokhoz kapcsolódik. Az ilyenkor elkészített ételek nem igazán diétásak, de egy kis odafigyeléssel, akár kímélő farsangi ételeket készíthetünk.
Korhelyleves lencsével, vagy a képen is látható sült kacsacomb, fehérboros tökkel.
kép: https://dietaesfitnesz.hu/wp-content/uploads/2021/02/+otf/625w/2722675shutterstock1256609209.jpg
Kiss Erika: Liszt helyett túró, így lesz isteni a farsangi fánk
A fánk a farsang elmaradhatatlan finomsága, amiről szerencsére akkor sem kell lemondanuk, ha diétázunk. A túró ugyanis egy igazi Jolly-Joker. Zabpehellyel keverve egészséges, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú farsangi fánkot készíthetünk belőle pillanatok alatt.
- Miért is eszünk farsangkor fánkot?
- Hogyan lett Magyarországon is ünnep a farsang?
https://dietaesfitnesz.hu/wp-content/uploads/2021/02/+otf/931x466/2191620shutterstock1654882522.jpg
Olvassa el a cikket és választ kap a kérdésekre!
Gyurkóné Marton Beáta
A korábbi cikkajánlókat az alábbi linkre kattintva olvashatja el:
Az ideológia csak egy bunker: Görög Lászlóval Marton Éva beszélgetett (SZÍNHÁZ folyóirat)
Fűszernövények: álmodozáshoz és a ragulevesbe (KÉPMÁS folyóirat)
Így gondozd a szamócát, hogy bőségesen teremjen! (ZÖLD ÚJSÁG folyóirat)
Braun Tibor: „A könyvek illata” (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat)
Dr. Szűts Zoltán: A Facebook titkai (IPM folyóirat)
Fehér Anna Magda: Az Egyiptomi, aki csak pálinkát akart mérni (SZÍNHÁZ folyóirat)
Váradi Ibolya: Nem pofás kis történeteket várok tőled. A zsákmányodra vagyok kíváncsi – Kepes András író a Forbes Kilövésen (FORBES MAGYARORSZÁG folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)
Nem bántja a szemét? – Műanyagba merülve (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat)
Élj maradéktalanul! - Kampány indult az élelmiszerpazarlás csökkentésére (ZÖLD ÚJSÁG folyóirat)
Szám Kati: „Ha mélyre visznek, még magasabban szárnyalok” – Interjú Popova Aleszjával (KÉPMÁS folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)
Perjámosi Sándor: Elcsatolt múzeumok és közművelődési egyesületek: A trianoni békeszerződés elfeledett következményei (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat) (Nyomtatott folyóirat)
Berényi Marianna: Fiktív lények múzeumai (MúzeumCafé folyóirat)
Bánát Anna: Marék Veronika - Nem hittem, hogy a rajzaim túlélik az ezredfordulót (FORBES MAGYARORSZÁG folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)
Konok Veronika – Peres Krisztina: Hagyjam vagy ne hagyjam? A „kütyüzés” hatása a gyerekekre (Mindennapi Pszichológia folyóirat)