Figyelem! Fontos felhívás!

Munkatársaink cikkajánlója a könyvtárunkba járó folyóiratokból 15.

2020. november 11-e óta újra csak ONLINE lehet a könyvtárakat használni. Munkatársaink színes, érdekes cikkeket ajánlanak az online és a nyomtatott sajtóból.

 

 

"KÖNYVTÁR A KÜSZÖBÖN" szolgáltatás keretében

továbbra is kölcsönözheti folyóirataink régebbi számait.

 

Diéta&Fitnesz


címlapkép: http://lapcentrum.cdn.shoprenter.hu/custom/lapcentrum/image/cache/w1654h1181wt1/2020/Cimlap/202011/DF20201127t%C5%91l.jpg?lastmod=1609401846.1482236000

 

A Diéta és Fitnesz kéthavonta megjelenő életmód magazin nőknek.

A magazin olyan megoldásokat – diétákat és recepteket, edzésformákat és életvezetési tippeket, módszereket – kínál, amelyeket működőképesnek találnak. Az életmódprogramjaik abban segítenek, hogy a kedvező változások ne csak átmenetiek legyen, hanem hosszú távon is fenntartható életformává váljon.

A cikkek hiteles forrásokból születnek, és szakértők által jóváhagyva kerülnek az olvasók elé. A folyóirat szakmai vezetője Béres Alexandra, aki az egészséges életmód hiteles és népszerű alakja.

Forrás:  https://mediaworks.hu/termekek/dieta-es-fitnesz-1046/

 

 

 

Olvasóink figyelmébe az alábbi  két cikket ajánlom elolvasásra:

Kiss Erika: Farsang és diéta: ezekkel az ételekkel dobd fel a téli napot

 

"A farsang a nagy evés-ivás időszaka, nem épp a kímélő fogásokról szól. De akkor sem kell elkeseredni, ha épp diétázunk. Mutatunk néhány remek fogást."

E szavakkal indul a cikk és természetesen találunk is olyan recepteket, amelyek a farsangi időszakhoz és szokásokhoz kapcsolódik. Az ilyenkor elkészített ételek nem igazán diétásak, de  egy kis odafigyeléssel, akár kímélő farsangi ételeket készíthetünk. 

Korhelyleves lencsével, vagy a képen is látható sült kacscomb, fehérboros tökkel.
 


kép: https://dietaesfitnesz.hu/wp-content/uploads/2021/02/+otf/625w/2722675shutterstock1256609209.jpg

 

 

Kiss Erika: Liszt helyett túró, így lesz isteni a farsangi fánk

 A fánk a farsang elmaradhatatlan finomsága, amiről szerencsére akkor sem kell lemondanuk, ha diétázunk. A túró ugyanis egy igazi Jolly-Joker. Zabpehellyel keverve egészséges, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú farsangi fánkot készíthetünk belőle pillanatok alatt.

  • Miért is eszünk farsangkor fánkot? 
  • Hogyan lett Magyarországon is ünnep a farsang?

 

https://dietaesfitnesz.hu/wp-content/uploads/2021/02/+otf/931x466/2191620shutterstock1654882522.jpg


 

Olvassa el a cikket és választ kap a kérdésekre!

 

Gyurkóné Marton Beáta

 

 

A korábbi cikkajánlókat az alábbi linkre kattintva olvashatja el:

 

Az ideológia csak egy bunker: Görög Lászlóval Marton Éva beszélgetett (SZÍNHÁZ folyóirat)

Fűszernövények: álmodozáshoz és a ragulevesbe (KÉPMÁS folyóirat)

Így gondozd a szamócát, hogy bőségesen teremjen! (ZÖLD ÚJSÁG folyóirat)

Braun Tibor: „A könyvek illata”  (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat)

Dr. Szűts Zoltán: A Facebook titkai   (IPM folyóirat)

Fehér Anna Magda: Az Egyiptomi, aki csak pálinkát akart mérni (SZÍNHÁZ folyóirat)

Váradi Ibolya: Nem pofás kis történeteket várok tőled. A zsákmányodra vagyok kíváncsi – Kepes András író a Forbes Kilövésen (FORBES MAGYARORSZÁG folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)

Nem bántja a szemét? – Műanyagba merülve  (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat)

Élj maradéktalanul! - Kampány indult az élelmiszerpazarlás csökkentésére (ZÖLD ÚJSÁG folyóirat)

Szám Kati: „Ha mélyre visznek, még magasabban szárnyalok” – Interjú Popova Aleszjával (KÉPMÁS folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)

Perjámosi Sándor: Elcsatolt múzeumok és közművelődési egyesületek: A trianoni békeszerződés elfeledett következményei (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat) (Nyomtatott folyóirat)

Berényi Marianna: Fiktív lények múzeumai (MúzeumCafé folyóirat)

Bánát Anna: Marék Veronika - Nem hittem, hogy a rajzaim túlélik az ezredfordulót (FORBES MAGYARORSZÁG folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)

Konok Veronika – Peres Krisztina: Hagyjam vagy ne hagyjam? A „kütyüzés” hatása a gyerekekre (Mindennapi Pszichológia folyóirat