8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Telefon / fax: +36 92 596 830; +36 92 596 831
Mobil: +36 30 674 6091
Email: javtk@dfmvk.hu

Ajánló folyóiratainkból 2023.6.

Folyóirat-ajánló júniusban.

 

A lapszámok a könyvtárunkban elérhetőek és
a legfrissebb számok kivételével 10 napra kikölcsönözhetőek.

 


címlapkép: https://digitalstand.hu/lapszamkep/144616/attekinto/0/13

Kertbarát Magazin

A magyar sajtótermékek piacán egyedülálló kiadvány a Kertbarát Magazin. Az évente hat alkalommal megjelenő lapban bemutatásra kerülnek hazai és külföldi kertek, híres emberek kertjei, növénygyűjtemények és a növényvilág különlegességei

A Kertbarát Magazin a kert barátainak, hobbikertészeknek, a növényeket szerető fogyasztóknak szól. A kéthavonként megjelenő, 68 oldalas színes magazin témái a növényszerető, természetkedvelő olvasókhoz szólnak, hazai és külföldi kerteket, növénygyűjteményeket, növényeket, a növényvilág különlegességeit mutatják be. Kertkultúrát közvetít és tanít, ismert emberek és kevésbé ismert növénybarátok igényesen kialakított kertjeibe kalauzol el.

További információk:

Forrás: https://magyarmezogazdasag.hu/kertbaratmagazin

 

 


címlapkép saját fotó

Magyar Horgász Magazin

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 1947. januárjában indította el a MAGYAR HORGÁSZ című magazint, amely célul tűzte ki a horgászkultúra terjesztését, a horgásztársadalom érdekének szolgálatát, és a horgászati élet híreinek ismertetését. A folyóirat havonta jelenik meg.

A lap feladatának tartja – a horgászkultúra részeként – a horgászetika ébrentartását, felhívja a figyelmet nemcsak a vízi környezet, a vizek, a partok növény- és állatvilágának és kifejezetten a hal életterének (ívó – ivadéknevelő – telelőhelyeinek) védelmére, hanem a hallal való bánásmódra is. 2015-ben nagy mértékű változáson ment keresztül a MOHOSZ és a MAHOR is. A MOHOSZ új vezetősége frissítette a szervezeti és operatív irányítási rendszert, a horgászsport támogatási rendszerét, valamint az arculatot és a logókat is.

A MAHOR fokozatosan megújuló tartalommal és megjelenéssel – az olvasói igényeknek megfelelve – jelentősen átalakult és folyamatosan újul továbbra is. A megújulás célja volt az is, hogy jobban látszódjon mindketten egy családhoz tartoznak. Ezt erősíti a közös weboldal is

A korábbi lapszámok: "Magyar Horgász 1947-2019"  az Arcanum adatbázisban.

További információk:

Forrás: https://adtplus.arcanum.hu/hu/collection/MagyarHorgasz/

 

 


Tagintézmény

József Attila

Városi Tagkönyvtár

Minosített könyvtár