8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Telefon / fax: +36 92 596 830; +36 92 596 831
Mobil: +36 30 674 6091
Email: javtk@dfmvk.hu

Olvasóinkért Alapítvány

KÖZLEMÉNY

az adózó rendelkezése szerint a szervezetünk részére átutalt összeg felhasználásáról

a 2017. évi adóból átutalt összeg, 54.564 Ft-ból 34.200 Ft-ot fordítottunk az olvasótábor megvalósítására, a fennmaradó 20.364 Ft-ot tartalékoltuk, 2019-ben használjuk fel a rendezvények megvalósítására.

Tisztelettel köszönjük a felajánlóknak, hogy segítették ily módon is Alapítványunkat!

 

Bogár Imre
a Kuratórium elnöke

 

LEGYEN ÖN IS ALAPÍTVÁNYUNK TÁMOGATÓJA!

Könyvtárunk mellett működik 20 éve a JAVK Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány. Fő célkitűzése a könyvtár rendezvényeinek támogatása az olvasóvá nevelés érdekében, valamint a hátrányos helyzetű könyvtárhasználók segítése a kulturális hátrányok leküzdésében.

Tervezett rendezvényeink a jubileumi évben:

Öröm kör (kisgyermekes családok számára) - íróvendég, ismeretterjesztő előadások, játékos fejlesztő foglalkozások, mesés játszóházak

Mesemondó verseny (6-10 éves gyerekek számára) - évfolyamonként könyvvel való díjazáshoz kérjük a hozzájárulást


Olvasótábori klub (hátrányos helyzetű 8-12 éves gyermekek számára) - íróvendég, ismeretszerzés élményszerű módszerei, barkácsolás anyagköltsége

Tematikus nap (8-10 éves gyermekek és családjuk számára) - versmondó verseny és barkácsverseny díjazása, kiállítás, játszóházak

KönyvtárNet tábor (10-14 éves gyermekek számára) - informatikus segítségével számítógépes és mobil alkalmazások megismerése, ismeretbővítés

Irodalomtörténeti előadások (10-14 évesek, középiskolások számára) -íróvendég, irodalomtörténész előadása a kortárs magyar irodalomról, határon túli szerzőkről

Közönségtalálkozó (felnőtt korosztály számára) - íróvendég, egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, felolvasóestek


Kérjük, Ön is támogassa az Alapítvány számára felajánlott adománnyal 
a József Attila Városi Tagkönyvtár rendezvényeinek megvalósítását.


 

Tisztelt Könyvtárhasználó!

Alapítványunk magánszemélyek felajánlása nyomán 1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy segítse a József Attila Városi Könyvtár tevékenységét, különösen a gyermekek könyvtári ellátásának színvonalassá tétele érdekében. Létrejöttét az indokolta, hogy a költségvetésből gazdálkodó intézmények közismerten szűkén vannak az anyagiaknak. A dologi kiadások évről évre emelkedő tételeit kénytelenek fizetni az intézmények, köztük a JAVK is, de mindez leginkább a rendezvények, programok rovására, pedig éppen ezek a programok szolgálnák leginkább az olvasók teljesebb ellátását. Főleg a gyermekekkel való foglalkozás terén mutatkozik ez meg, mivel a környékbeli óvodákba, iskolákba járó gyerekek nap mint nap ide jönnek olvasmányért, feladatokat megoldani, szabadidőt kellemesen eltölteni.

Könyvtárunkban a gyermekek olvasóvá nevelése keretében sokféle gyermekrendezvényt tartunk: találkozókat gyermekkönyv-írókkal, előadóművészek előadásait, vers- és mesemondó versenyeket, olvasmányélményekhez kapcsolódó rajzversenyeket; s ismeretterjesztő témákban levelezős játékokat, feladatmegoldással, könyvtári kutatással egybekötött előadássorozatokat. Mindezekre a környéken lakó gyerekeken kívül a város összes iskolájából, s a városkörnyékről is hívunk, várunk résztvevőket.

A könyvtár költségvetési kereteiből csak a rendezvényekhez kapcsolódó dologi kiadásokat tudjuk fedezni (szóróanyag, postaköltség stb.), az előadói díjakat, s a versenyzők jutalmait pályázatok ill. szponzorok révén igyekszünk biztosítani. E rendezvények nélkül nemcsak szürkébb lenne könyvtárunk kínálata, hanem olvasóink száma is jóval kevesebb lenne.

Többéves hagyománya van a nyári olvasótáboroztatásnak, amelyet hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezünk évről évre valamelyik balatoni táborban. Költségeit nagyobb cégek támogatásából fedezzük, akiknek cserében lehetőségük van dolgozóik gyermekeit küldeni a táborba.

Az 1999-es év során az adománygyűjtésen túl a gyermekrendezvényekhez adtunk anyagi támogatást jutalmak és segédanyagok vásárlásával. A nyári olvasótábor rendezését is az alapítvány által gyűjtött célzott támogatások segítségével valósította meg a könyvtár. Az ősz folyamán olvasói ankétot szerveztünk támogatógyűjtő és igényfelmérő szándékkal, hogy valóban az olvasóközönség elvárásainak megfelelően tudjon tevékenykedni alapítványunk.

Alapítványunk még csak a kezdeti lépéseket teszi tevékenységében. Reméljük, hogy az évek során sikerül nagyobb pénzügyi alapot teremteni ahhoz, hogy nagyobb célokat is kitűzhessünk és megvalósíthassunk a könyvtári ellátás színvonalának emelése érdekében.

 

 

Rendelkezés az adó 1%-áról

A József Attila Városi Könyvtár jogutóda, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár József Attila Városi Tagkönyvtár továbbra is aktív szerepet vállal Zalaegerszeg és a városkörnyék kulturális életében. Feladata az olvasók művelődési, önművelési igényeinek kielégítése, a város polgárainak naprakész tájékoztatása. Reméljük, hogy használóink szolgáltatásainkkal meg vannak elégedve, és a jövőben is megtisztelnek bennünket bizalmukkal.

Az adófizető polgárok maguk dönthetik el, személyi jövedelemadójuk 1%-a mire fordítódik. Igen megtisztelő volt számunkra, hogy több olvasónk élt ezzel a lehetőséggel, s Alapítványunkat jelölte meg kedvezményezettnek. Többek között az ő támogatásuknak volt köszönhető korábban több drága kézikönyv beszerzése, az utóbbi években pedig a rendezvények színvonalas megvalósítása.

Kérjük, amennyiben eddigi tevékenységünkkel egyetértenek, adóbevallásukkal egyidőben tegyék meg támogató nyilatkozatukat szervezetünk javára.

A JAVK Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány 1998-ban jött létre a könyvtár céljainak támogatására. Különösen a gyermekek és a családok részvételére számító programok megvalósítását kívánja támogatni.

Reméljük, az Önök segítségével is fejleszthetjük a könyvtár szolgáltatásait.

Adószámunk: 18959662-1-20

 

Támogatásukat előre is megköszönve, üdvözlettel:

Bogár Imre
a Kuratórium elnöke

 

 

  Alapító okirat
  JAVK Alapítvány beszámoló
  JAVK Alapítvány beszámoló 2017
  JAVK Alapítvány Szakmai beszámoló 2016. év
  JAVK Alapítvány Szakmai beszámoló 2017. év
  JAVK Alapítvány Szakmai beszámoló 2018. év
  JAVK ALAPÍTVÁNY OBH BESZÁMOLÓ

Tagintézmény

József Attila

Városi Tagkönyvtár

< 2021. május >
H K SZ CS P SZO V
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Minosített könyvtár