8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Telefon / fax: +36 92 596 830; +36 92 596 831
Mobil: +36 30 674 6091
Email: javtk@dfmvk.hu

Könyves Blogger, 2023.1.

Blogajánló a nagyvilágból.

 

"Lapról-Lapra Blog"
Kovács Dóra blogja


Forrás: blogoldal

A könyves blog 2011 óta működik.

 Rendhagyó bemutatkozás: (kérdés-felelet)

Írnál-e néhány dolgot magadról, ami nem titkos? (hol dolgozol, miért ott dolgozol, hol élsz)

Dunaújvárosban, a József Attila Könyvtárban dolgozom, 2006 decembere óta, mint kölcsönző könyvtáros. Végzettségemet tekintve segédkönyvtáros és könyvtáros asszisztens is vagyok. Nagyvenyimen élek, a szüleimmel, és a kutyámmal (Boginak hívják). Idén töltöm a 37-et :). Imádom a Japán kultúrát, nagy álmom teljesült akkor, amikor sikerült is kijutnom Japánba pár éve.

Miért kezdtél el blogolni?

Nagyon sokat olvasok, és azt vettem észre, hogy egy idő után összefolynak az emlékeim a könyvekről, és jobb papírra, esetünkben képernyőre vetni, hogy mi volt frissen az érzésünk a könyvvel kapcsolatban. És szeretek írni, így ez egy remek időtöltés/hobbi lett, hogy véleményt alkotok az általam olvasott könyvekről :)

Milyen könyveket szeretsz olvasni?

Szeretem az "önsegítő" könyveket, de csak úgy, ha mellette van egy nem szakirodalom is. Fantasy, Sci-fi, Krimi jöhet, a romantikát annyira nem, bár tavaly volt pár próbálkozásom ebben a műfajban is, de nem győzött meg, hogy nekem írják azokat a könyveket.

Mi a hobbid? (az olvasáson kívül?)

Blogolás, természetjárás

Mit gondolsz a könyvtárakról?

Hogy fontos intézmény, és nem csak azért, mert egy könyvtárban dolgozom. A mindennapokat nézve, most, hogy 9-11 fokban dolgozunk(nincs fűtésünk), is rengetegen érkeznek, rengeteg könyv forog és ez megerősít abban, hogy márpedig van létjogosultsága a 21. században is a könyvtárnak. Próbálunk mindenben az olvasók igényeihez alkalmazkodni, gondolom ez minden más könyvtárnál is így van. Segíteni, amiben tudunk, és a lehető legjobban szolgáltatni.

A könyvtárral nagyon sokat lehet spórolni, jelen könyvárak mellett szerintem egy olvasni szerető ember számára az egyik legjobb lehetőség, ha könyvtárba beiratkozik. Mert egy könyv árának töredékéért, egy évig annyi könyvet elolvashat, amennyit csak tud. És a legtöbb könyvtár elég jól felszerelt, elég tág spektrumon szereznek be könyveket, hogy a legtöbb (ha nem is minden) kérésnek eleget tudjanak tenni. Tehát fontosnak tartom a könyvtárak létét, mert családias légkörben, kedves dolgozókkal, sok könyvvel, nagyon sokak életét tudják szebbé tenni :)

Van-e Facebook (Meta) oldalad, Instagramod, ill. egyéb elérhetőséged?

Nincs :) Facebook proflom van ugyan, de nem publikus, instám van, de öt éve be se léptem, úgyhogy hívhatjuk úgy, hogy nincs :D

Kit ajánlanál a következő bloggernek, akit bemutassunk?

https://olvasonaplo.net/olvasonaplo/  -  molyos oldala: https://moly.hu/tagok/lobo
http://czenema.blogspot.com/ - molyos profilja: https://moly.hu/tagok/mariann_czenema
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/ - molyos profilja: https://moly.hu/tagok/anitiger

 

Bejegyzés a blogról: 2023. január 13.
Yei Theodora Ozaki: Japán tündérmesék

Az első bejegyzések közül: 2011. július 22.
Barker, Clive : Az öröklét tolvaja

Elérhetőségek:

Forrás:  http://jeffi-olvas.blogspot.com/2012/08/kerdeztek-felelek.html

 


Tagintézmény

József Attila

Városi Tagkönyvtár

Minosített könyvtár