8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Telefon / fax: +36 92 596 830; +36 92 596 831
Mobil: +36 30 674 6091
Email: javtk@dfmvk.hu

Könyves Blogger, 2020.7.

Blogajánló a nagyvilágból.

 

Niitaabell Világa

Szombati Bettina blogja

 

Bemutatkozás:

„Bettina vagyok, 25 éves, könyvfüggő, akinek a mindennapjaihoz hozzátartozik az olvasás is. Felfedező vagyok. Irodalmi könyvbúvár. Az élményeimről a blogom felületén számolok be, ezzel segítve a könyvmoly közösség tagjait, ha épp nem tudják eldönteni, egy adott könyv megfelelne-e az ő ízlésviláguknak. Emellett más tartalmak is megtalálhatóak nálam, például: book tag-ek, saját írások.”

Végzettségét tekintve ipari mérnökinformatikus, akit aktívan érdekel a robotika iránya.

Két évig dolgozott Libri Könyvesboltokban, jelenleg egy nagyobb cégnél dolgozik ügyintézőként.

Az olvasás már kisebb korában az élete részévé vált. Tízévesen elvesztette az édesanyját. Sokáig csak a táncnak élt. Egyik nap a pótanyukája kezébe nyomott egy Danielle Steel könyvet, a Cár balerináját. Innentől kezdve újabb és újabb olvasélményekre vágyott.

A középiskola alatt is már rengeteg könyvet olvasott el. A kisváros,- ahol élt - könyvtárának a nagy részén átrágta magát. Az egyetemi évek alatt is aktívan olvasott és már sokkal jobban megválogatta azt is, hogy mit vegyen a kezébe.

2016. november 08-án született meg a blogja, mely elsőnek a Csingiling és a Könyvzug nevet viselte.

A blogon nem csak könyvértékelések, hanem saját írásai is szerepelnek.

„Minden embernek más hangja van, s minden blogger más stílussal rendelkezik. Az én blogom a hosszú kifejtési lehetőségek miatt született meg, így nem fogtok rövid, tizenöt mondatos bejegyzéseket találni. Képtelen lennék rövidebb terjedelemben írni. Szeretem a könyveket több szemszögből is körül járni, s egy-egy tézist, cselekményt, benyomást, kiváltott reakciót részletesebben kifejteni, hisz ezek kapcsán tudja eldönteni az olvasó, hogy az adott könyv megfelelne-e a saját stílusának.”

A könyvek műfaja eleinte a romantikus, fantasy, ifjúsági könyvek voltak. Nem igazán szereti a a horror és az ezoterikus olvasmányokat. Felfedezte a kortárs világirodalmat is, amely mély benyomást tett rá.

Az évek során több kiadóval is jó viszonyt alakított ki, s a mai napig aktív együttműködés jellemzi a kapcsolataikat. Tőlük gyakran kap ún. recenziós példányokat, amelyeket elolvas, véleményez, hogy ezzel is segítse a kiadó munkáját.

 

Első bejegyzések közül:  2016. november 14.

Többek által 
… az életet csak úgy lehet megélni, ha kockáztatsz, ha mersz szeretni: csak így lehetsz boldog…

 

Egy friss bejegyzés a blogról (2020. augusztus 04.):

Carlos Ruiz Zafón: A ​Köd Hercege (A Köd trilógiája 1.)

 

 

 

 

► Blog: https://www.niitaabellvilaga.hu/

Moly: @niitaa

► Facebook: fb.com/niitaabell/

► Instagram: @niitaabellvilaga

 

Forrás: https://www.niitaabellvilaga.hu/

 

 

 

 

 


Tagintézmény

József Attila

Városi Tagkönyvtár

Minosített könyvtár