8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Telefon / fax: +36 92 596 830; +36 92 596 831
Mobil: +36 30 674 6091
Email: javtk@dfmvk.hu

Könyvajánló - Egyensúlyban a természettel

Rövid ajánló a könyvtárunkban megtalálható és kölcsönözhető, a környezetvédelemmel kapcsolatos könyvekből.

 

Könyvajánló - Egyensúlyban a természettel

 A könyvek a könyvtárunkban elérhetőek.

Johnson, Bea: Zero Waste otthon avagy Kevesebb hulladék, egyszerűbb élet

Lehetséges-e szemét nélkül működtetni egy háztartást? Lehet-e úgy vásárolni, hogy a szatyrainkba ne kerüljenek műanyag csomagoló eszközök? Meg lehet-e szabadulni mindattól, amire igazából nincs szükségünk? A válasz: határozott igen!
Bea Johnson, 2008 óta gyakorolja családjával együtt a Zero Waste, azaz „nulla hulladék” életvitelt. Tapasztalatait, amiket sokszor rögös utakat járva szerzett, ebben a könyvben osztja meg a környezettudatosságra törekvő olvasóval.
A könyv praktikus, kipróbált megoldásokat mutat be arra, hogy életünk teljesebb és egészségesebb legyen.

Munkácsi Brigitta: Levendula és ecet

Ha mi készítjük el házilag a különféle tisztító- és mosószereket, érzelmileg közelebb kerülhetünk a tisztaság eszméjéhez. A természetes alapanyagok és illóolajok használatával könnyedén megteremthetjük otthonunk tetszőleges energiáját, hangulatát, ahol feltöltődhetünk, és önazonosak lehetünk.
Könyvünk olvasója olyan környezet- és pénztárcabarát recepteket kap, melyek segítségére lesznek a takarításhoz szükséges összes szer egyszerű elkészítésében, legyen szó a mosás során folttisztításról, fürdőszobai kádtisztításról, a konyhában sütőtakarításról, vagy akár bútorápolásról, természetes illatosításról, molyirtásról.

Wilson, Hannah: Mocsok műanyag és számtalan szemét

Egyre több a bolygónkat károsító szemét. Mi történik azzal, amit a szemetesbe dobsz? Hová tűnnek, és milyen hatással vannak a körülötted lévő világra?
Ez a könyv megválaszolja kérdéseidet, valamint tele van hasznos tanácsokkal és tippekkel, melyek segítenek csökkenteni a felhalmozott szemetet és újrahasználni az üveget, műanyagot, papírt és fémet. Gyűjts ötleteket, ha szívesen készítenél új dolgokat a kidobásra szánt anyagokból, és tudd meg, hogyan hasznosítják újra ezeket!
Mire vársz még?
Vedd kezedbe ezt a könyvet, és lépj fel a számtalan szeméttel szemben!

Dyer, Harriet: Kis zöld könyv

A fogyasztás központi kérdéssé vált, túl nagyok az elvárások, és túl sok dolgot természetesnek élünk meg. Gondoljunk egy külföldi utazásra, de persze szeretnénk birtokolni a legújabb technikai újításokat is. Közben gyorsételeket fogyasztunk, elvárjuk a kényelmes, gyors munkába jutás lehetőségét, vagy bekapcsoljuk a fűtést az első hideg fuvallatra. Homokba dugjuk a fejünket a környezetre gyakorolt hatások tekintetében és kevés időt szentelünk arra, hogyan alakíthatnánk át az életünket Földünk érdekében. A „Kis zöld könyv" célja, hogy rávilágítson azokra a főbb folyamatokra, amelyekkel az emberiség a környezetet károsítja; bemutatja a különböző szennyezéseket, az erdőirtásokat, az ipari termelés és a mezőgazdaság átalakulásának folyamatait.

Wilson-Powell, Georgina: Tényleg zöld?

A joghurtospoharakat tényleg el kell öblíteni a szemétbe dobás előtt? És mi a helyzet a papírtáskával? Mindig jobb megoldás, mint a műanyag? Mennyivel zöldebb egy elektromos autó, mint a benzines?
Mindannyian szeretnénk minél környezettudatosabban élni. De a sok gazdasági és fenntarthatósági tényező mellett sokszor nem is egyértelmű, melyik választás a zöldebb megoldás.
Georgina Wilson-Powell brit újságíró 12 éve kutatja a fenntartható élet gyakorlatias részleteit, most 143 kérdésre ad okos, kiegyensúlyozott és megalapozott választ.

Franken, Marcus: A környezettudatos otthon

A könyv helyiségről helyiségre vezeti végig az olvasót az otthonában, és megmutatja, hogy mi mindent tehetünk azért, hogy életünk „egyszerűen fenntartható" legyen. Ellenőrizhetjük és feltérképezhetjük a további takarékoskodás lehetőségeit is. Ha szeretnénk természetes anyagokból készült lakberendezési tárgyakat és ruhákat, vagy energiatakarékos elektromos készülékeket választani, esetleg bosszant bennünket a sok szemétbe kerülő csomagolóanyag. Ez a könyv azoknak szól, akik fontosnak tartják a fenntarthatóságot a konyhában, a fürdőszobában és a nappaliban, és akik kíváncsiak arra, hogy megszokott életvitelük csakugyan fenntartható-e.

Gates, Bill: Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát

Bill Gates egy évtizedet töltött azzal, hogy a fizika, a kémia, a biológia, a mérnöki tudományok, a politikatudomány, valamint a közgazdaságtan területén tevékenykedő kutatók és szakértők bevonásával feltárja a klímaváltozás okait és vázolja a lehetséges következményeket. Az ügy ugyanis mostanra halaszthatatlanná vált. Így Gates nemcsak a zéró emisszió fontosságára hívja fel a figyelmet, hanem azt is részletezi, hogy mit kell tennünk e fontos cél elérése érdekében.

A könyv tárgyilagosan és közérthetően szembesíti az olvasót a velünk szemben álló társadalmi, környezeti és tudományos kihívásokkal

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.

 

 

 


Tagintézmény

József Attila

Városi Tagkönyvtár

< 2024. március >
H K SZ CS P SZO V
26272829123
4 5678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Minosített könyvtár