8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Telefon / fax: +36 92 596 830; +36 92 596 831
Mobil: +36 30 674 6091
Email: javtk@dfmvk.hu

Ajánló folyóiratainkból 6.

Folyóirat-ajánló júniusban.

 

A lapszámok a könyvtárunkban elérhetőek és

a legfrissebb számok kivételével 7 napra kikölcsönözhetőek.

 

Interpress Magazin (IPM)

 

Az Interpress Magazin, vagy röviden IPM, havonta 128 oldalon megjelenő magyar ismeretterjesztő magazin, amely 1975 óta létezik. 2002 óta új köntösben, de változatlanul izgalmas tartalmakkal jelenik meg.

Céljának tekinti a tudomány megszerettetését és az olvasók tudásának fejlesztését, a fiatalok motiválását a tudományos munka iránt, mindezt lebilincselő, olvasmányos módon.

A szerkesztőség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minden tudományterületnek helyet adjon a lapban, így jelen van a természettudomány, történelemtudomány - benne ókori és újkori történelem -, pszichológia, társadalomtudomány, bölcsészettudomány és az orvostudomány is. A magazin állandó rovataiban környezetkultúrával, képzőművészettel, nyelvészettel, infotechnológiával, építészettel, illetve a legfrissebb tudományos hírekkel is foglalkozik.

További információk: Interpress Magazin (IPM)

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Interpress_Magazin

 

 

Természet Világa

A Természet Világa a világ egyik legrégebbi tudományos folyóirata, amelyet a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) havonta jelentet meg. A természettudományos kultúra terjesztője hazánkban, olyan neves szerzők által, akik a magyar természettudományos műszaki értelmiség legjavát alkotják. Tevékenységével, a tudományterületek közötti kommunikációt segíti. A kiadvány közérthető módon tájékoztatja olvasóit a tudomány legújabb eredményeiről, figyelemmel kíséri a műszaki fejlődést.

További információk: Természet Világa

forrás: https://termvil.hu/


Tagintézmény

József Attila

Városi Tagkönyvtár

Minosített könyvtár