Figyelem! Fontos felhívás!

Ajánló folyóiratainkból 14.

Folyóirat-ajánló februárban.

 

"KÖNYVTÁR A KÜSZÖBÖN" szolgáltatás keretében

továbbra is kölcsönözheti folyóirataink régebbi számait.

 

Ebben a hónapban két hetilapot mutatunk be, mindegyik 1957 óta színesíti a magyar folyóiratok palettáját.

 


címlapkép: https://digitalstand.hu/olvaso/116031#1

 

FIGYELŐ

A Figyelőt 1957-ben alapították, s nagyon hamar a gazdasági elit lapjává vált. Jelenleg a magyar piacon jelen lévő két meghatározó gazdasági hetilap egyike. 

Témaválasztásában a Figyelő a szűk gazdasági témák mellett mindig kitekintett a világba is. Haladó szellemű, újító megoldásai a piac megkerülhetetlen részévé teszik.

Témaválasztásában meghatározó, hogy elsősorban a vállalkozói réteget tartja célcsoportjának.

Állandó témái közé tartoznak a menedzsmentcikkek, egy-egy sikeres vállalkozó bemutatása, a pénz- és tőkepiacok elemzése, a gazdaságpolitikai összefüggések feltárása.

Emellett a közéleti vagy színesebb témák, rovatok is helyet kapnak a lapban, olvasóink tájékozódhatnak kultúráról, sportról és gasztronómiáról is

További Információk:

 

Forrás:  http://www.colorinterpress.hu/folyoiratok/gazdasag-politika/figyelo.html

 

 

 


címlapkép: https://eshop.posta.hu/storefront/renderImage.image?imageName=kepek%2Fupload%2Fhirlap%2FB021607.jpg&width=600&height=400&padding=0

 

ÉLET és IRODALOM (ÉS)
Irodalmi és politikai hetilap

 

Az Élet és Irodalom (röviden ÉS) magyar irodalmi-közéleti hetilap 1957 óta. Ezen a néven 1923-ban már megjelent magyar folyóirat. Olvasói elsősorban a nagyvárosi értelmiség köréből kerülnek ki.

Politikai nézetét szemlélve ma liberálisnak mondható: olyan eszmék mellett kötelezi el magát, mint az egyén szuverenitása az állammal szemben, a kisebbség, a másság, a szabadságjogok védelme. A lap irodalmi megfogalmazásban ad tudósítást a közélet fontos történéseiről, másrészt teret ad kortárs művészek írásainak elsőrendű nyilvánosságra kerüléséhez, kritikáival pedig hírt ad a művészet számos területéről.

A lap szerkezeti felépítése az 1960-as évek közepére kialakult, s azóta, egyes rovatcímek kivételével, nagy vonalakban változatlan. Ahogy a cím is mutatja, a lap két nagy szerkezeti egységből áll, az elején a közéleti, majd az irodalmi részből.

Első részében közéleti témák jelennek meg publicisztika, riport, interjú, esszé vagy glossza formájában, szerkesztői és szerzői között hét Pulitzer-díjas újságíró szerepel rendszeresen.

A lap második fele részben műbírálat (mindenekelőtt könyv, emellett film, színház, zene, tárlat stb.), részben pedig kortárs magyar irodalom, és mint ilyen, a mai magyar irodalom rangos fóruma.  Emellett a lap minden száma egy kortárs művész grafikáit, képeit mutatja be oldalain.

 

További Információk:

 

Forrás:  https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89let_%C3%A9s_Irodalom