Nyári könyvajánló

Tíz könyv, amitől garantáltan nyári hangulata lesz az embernek.

 

 

1. Elizabeth Adler: Gyilkosság a tengeren

 

Ahmet hatalmas partit rendez mocsárra épült birtokán, ahová Martha és Lucy is hivatalosak.

A kastély toronyszobája azonban szörnyű titkokat rejt, és aki felfedi őket, nagy árat fizet.

 

Elizabeth Adler, a Toszkánai nyár, a Bűnös gazdagok és számos egyéb bestseller szerzőjének új regénye vérbeli strandolvasmány; kaland, krimi és romantikus regény egyben.

 

 

 

 

 

2. Baráth Viktória: Első tánc 

Magától az írónőtől olvashatunk pár szót az első regényéről, és a megjelenés utáni érzéseiről.

"Ez volt az első történetem, amit megírtam, ezért ez áll hozzám a legközelebb.

A mai napig sokszor előveszem olvasgatni, mert annyira a szív emhez nőttek a szereplők. Azoknak ajánlanám, akik szeretnek egy könyvön sírni és nevetni, néha egyszerre mindkettőt. És persze azoknak, akik hisznek az igaz szerelemben, és abban, hogy mindenkinek van egy párja, aki nélkül egyszerűen azt érzed, hogy valami hiányzik belőled." (Baráth_Viktória - moly)

 

 

 

 

3. Baráth Viktória: Egy év Rómában 

"Az Egy év Rómában egy szívszorító történet önmagunk elfogadásáról, az élet szépségeiről és a minden akadályt leküzdő szerelemről."
Az írónő humora egyedi és utánozhatatlan. 
"– Mi folyik ott? – kérdezte Joan.
– Egy pap áll az ajtóm előtt…
– Egy pap? Hogyhogy? – az ő hangja is meglepetten csengett, ezért nem értettem, hogy mi történik.
– Fogalmam sincs, meztelenül nyitottam ajtót, ezért berohantam a szobába."

 

 

 

 

4. Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Mesés tengerparti világba repíti az olvasót eleven ritmusú, hangulatos regényében a The New York Times sikerszerzője, a romantikus történetek világszerte ismert mestere, a nálunk most bemutatkozó Dorothea Benton Frank. A történet kezdetén három mit sem sejtő nőt hoz össze egy tragédia és egy rejtély. Lisa St. Clair csupa szív ápolónő, aki mindenről lemondva nevelte zabolátlan lányát, Marianne-t, miután a férje huszonnégy éve magára hagyta őket, és gyerektartás gyanánt évente egy lottószelvényt küldött.

Egy szép napon azonban a volt férj ismét felbukkan, és magával csalja a lányt.

 

 

 

 

5. Clara Benson: Poggyász nélkül 

"Minimalista mese szerelemről és barangolásról"
Egy ruha, három hét, nyolc ország – nulla poggyász. A fiatal felnőttkori magába zuhanásból épphogy felépült Clara Bensen úgy dönt, hogy az egyik online párkeresőn való regisztrálással teszteli visszatérését az életbe. Az álmában sem jutott eszébe, hogy a konvenciók felrúgásáról elhíresült, rendkívül energikus egyetemi professzorral, Jeffel fog megismerkedni. Még szinte egymás vezetéknevét sem tudják, máris megállapodnak, hogy belevágnak egy nyolc országot érintő, háromhetes, kockázatos kísérleti utazásba. Hogy mi ebben a turpisság? Az, hogy mindezt szállodai foglalás, terv, és ami a pláne, poggyász nélkül teszik.

 

 

6. Dee Dumas: Marokkói szerelem

"A nevem Colette, hastáncosnő vagyok. Franciaországban születtem, s itt talált rám a szerelem is. Megismerkedtem egy marokkói férfival, aki egy mesés élet lehetőségével kecsegtetett. Rögvest szülőhazájába vitt és fenekestül felforgatta a világomat. Egy reggel arra ébredtem, hogy egy másik országba, más emberek közé, más kultúrába csöppentem. Azonban a gyönyörű tündérmesém rémalommá, az életem egyik pillanatról a másikra pokollá változott. Szabadulni akartam… Elmesélem azt az utat, amit egy naiv, boldogságra és szerelemre vágyó európai nőnek, egy számára ismeretlen arab országban be kellett járnia."

Vajon sikerül-e a szabadulás Colette-nek? Kiderül DEE DUMAS izgalomban és szerelemben gazdag kalandos történetéből.

 

 

7. Katie Fforde: Tökéletes nyár

A bábaként dolgozó Emily látszólag tökéletesen elégedett az életével. Élvezi, hogy egyedülálló nőként kötöttségektől mentes lehet. Mégis változásra vágyik, ami érzelmileg is felüdülést jelentene a hétköznapok egyhangúságából.

 

Így amikor legjobb barátnője, Rebecca felajánlja, hogy töltse a nyarat a hajóján főszakácsként, kapva kap az alkalmon.

"Azt kaptam amit vártam. Kellemes kikapcsolódás volt, stresszes napokra tökéletes. Csak olvasni kell és lazulni. Egyszerű, könnyed regény az élet mindennapjairól."

(hencsa06 - moly)

 

 

8. Helen Hoang: A szerelem egyenlete

"Egy meglepő, rendkívüli stílusban megírt regényt olvashattam.

A Szerelem egyenlete mosolyt csal az arcodra, megnevettet, segíthet elfogadni hibáidat.

Egyedi történet, mely inkább az érzelmeken alapszik.

 

Te hiszel a sorsszerű találkozásokban?

Igen?

Akkor ez a Te könyved!" (BreeS- moly)

 

 

 

 

9. J. K. Smith: Szerelem hirdetésre 

Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte. 
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget? 
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja. 
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük. 
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?

 

 

10. J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Albertfi ​Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül.

Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség.

Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét.

 

 

 

 

 

 

Forrás: https://moly.huhttp://adrykacska.blogspot.com/