Figyelem! Fontos felhívás!

Könyvajánló kicsiknek és nagyoknak 2.

Könyvajánló kicsiknek és nagyoknak
 

„Az olvasás segít élni, életben maradni, növelni az empátiát, a másik ember és a világ megértését.”

Vekerdy Tamás

 

Korcsmáros Nóra: Konyhatündérország 2.

Receptgyűjtemény lelkes háziasszonyoknak, anyukáknak

kép forrása: https://www.libri.hu/konyv/korcsmaros_nora.konyhatunderorszag-2.html

Könyvajánló sorozatunkban a jelenben kialakult élethelyzet, valamint a téli napok tartalmas megélése céljából, ezúttal a családi- és közösségi programok közül a gyermekbarát konyhai tevékenységet helyeztük középpontba.
A szerzőnek e témában írt második könyve négy fejezetben sütési és főzési praktikákat vonultat fel kedves, lelkes pillanatokat megörökítő képekkel szemléltetve.

Az elmúlt évek során lebonyolított tanfolyamok kockáiból szemezgetve, megismerhetjük a kicsik munkálatokba való bevonását, a kreatív kezek ügyeskedését. A színes ötletek megvalósítása közben megmutatkoznak a díszítés módjai, annak felhasznált elemei, a receptek sokfélesége. A kis „séfek” a lehetőségek tárházában szorgoskodva virágos rétre, új ízek világába röpítik el az érdeklődőket, rávilágítva a házban és a környékén fellelhető alapanyagok végtelen lehetőségeire.

 A könyv írója legkisebb gyermekével együtt az évszakok adta gyümölcsök felhasználásának számos módjára tér ki gazdag fantáziával. 
„A nagy életmódváltás” című fejezet a korunkban egyre inkább előtérbe helyezett egészséges táplálkozást és az odavezető utat taglalja, személyes tapasztalatokra hivatkozva. A szerző az „egészség-család-jólét” szemlélet felhívással a megszokott étrend apró, néhol nagyobb mérvű változtatásaira inspirálja az érdeklődőket. 

Kiemelésre kerültek az év jeles napjai, ünnepváró percei, az ételek elkészítésének útmutatói a kuglóftól a nagyobb odafigyelést igénylő falatokig. Képet ad a kertben fellelhető számos, színes, fenséges aromájú és illatozó fűszernövény varázsáról. 
A könyv hasábjai gyermekek és a felnőttek számára az egyéni kibontakozás örömével, a játékos formában való elsajátítás apró állomásaival, a családi-és baráti összejövetelek alkalmával megélt visszajelzések parányi gesztusaival ajándékozzák meg az olvasót.

A hely, ahol motiváló szavakra, óvó tekintetekre, gyermekmosolyokra, képzelet világára, színek és illatok kavalkádjára találunk rá, a „Konyhatündérország”.